Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.


joi, 5 decembrie 2013

Viata prin ochii copiilor (2)

In urma cu circa un an am postat un articol cu o serie de perle spuse de copii de diverse varste ( il puteti revedea aici: Viata prin ochii copiilor ). Intre timp, am mai auzit, descoperit si adunat intrebari existentiale cu raspunsuri extraordinar de fascinante din partea lor. Si...credeti-ma pe cuvant, aproape orice ureche ciulita stand pe o banca in parc poate duce la o lectie de viata, o sursa gratuita de amuzament, o tema de gandire (chiar si pentru noi ca adulti). Pe mine personal ma uimesc din cand in cand ai mei nepotei (despre care am amintit fugitiv in articolul de atunci). Pana cand apare si incepe sa ne surprinda puiul nostru nu am chef sa rad singura, asa ca voi impartasi cu voi cateva citate amuzante. Enjoy!

Ce este economia?
Economie inseamna sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la banca. Cheltuim numai din ciubucul pe care ni-l da seful. (7 ani)

Ce este respectul?
Respect inseamna sa te scoli si sa stea babele pe scaun. (9 ani)

Ce este Biblia?
Biblia este o carte lasata de Dumnezeu, ca sa se afle despre viitor. In ea scrie ca vor fi doua razboaie mondiale si amandoua vor fi castigate de catre romani si chiar asa s-a si intamplat. (6 ani)

Ce este acela un secret?
Secretul este atunci cand nu trebuie sa stie militia. (6 ani)
Secretul este un om, care ii spune secretar de partid. (6 ani)

Ce este ministrul?
Ministru e un om care sta pe scaun si le spune la altii sa faca cerere. (7 ani)
Ministru e un om care a invatat zece clase si s-a dus la serviciul de ministrii. (8 ani)

Ce este acela un serviciu?
Servici e un om care sta si semneaza condica, sau sta ca sa bea o cafea. (7 ani)

Ce sunt drogurile?
Drogurile sunt niste plante pe care le usuca gangsterii si le iau ca pe niste medicamente, care ii amortizeaza, sa nu-si mai recunoasca faptele. (14 ani)
Pictura cu "magia sarbatorilor" realizata pe cand aveam vreo 10-11 ani
 De ce unii oameni doneaza sange?
Oamenii care au calorii grase, probabil ca astia sunt oameni grasi, doneaza sange la aia care le curge sange din nas. (7 ani)

De ce au cruce pe spate unii paianjeni?
Unii paianjeni au cruce, ca ei sunt popa la paianjeni. (7 ani)

De ce isi fac oamenii cadouri?
Oamenii isi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7 ani)


Ce este rascoala?
Rascoala inseamna, cand parintii nostri nu gasesc bani si atunci rascolesc ca sa gaseasca. (8 ani)

Ce sunt taranii?
Taranii sunt oameni saraci, care nu au ce sa manance si vorbesc pe alta limba, pe taraneste. (8 ani)
Taranii sunt aceia care se ocupa si cu agricultura. (8 ani)
Taranii sunt oameni care le-a dat Cuza pamant. In al Doilea Razboi Mondial, ei mai vroiau pamant, ca s-a faramitat la bombe. (10 ani)
Taranii sunt oamenii de la tara care n-au iaurt si noi cand mergem la tara, le ducem iaurt, cascaval si branza. (7 ani)
Tarani inseamna un om care vrea sa faca buletin in Bucuresti. (8 ani)

De ce noi orasenii nu avem atatea modele pe haine, cum au taranii?
Noi orasenii nu avem atatea modele pe haine, cum au taranii, pentru ca noi avem servici si taranii, cand au cules porumbul, nu mai au ce face si fac modele pe haine. (7 ani)

Ce sunt vecinii?
Vecinii sunt niste oameni care stau la un loc si cand nu au malai, ei se imprumuta. (7 ani) Vecinii sunt niste oameni, care tatal meu si mama mea se imprieteneaza, ca sa-i dea o suta de lei. (8 ani)

Pictura cu vacanta de iarna realizata pe cand aveam vreo 10-11 ani
Cum lumineaza licuricii?
Licuricii au un pic de par si gaz si piticii ii dau foc si se aprinde. Licuricii nu mor, ei lumineaza pana cand se termina focul si le creste par si piticii iar dau foc. (10 ani)
Licuricii sunt mici, au o lampa si vin la oamenii care viseaza si se uita la ei, cu lampa, ca sa vada ce viseaza. (7 ani)
Licuricii au o lanterna mica si ne-o baga in ochi, ca sa nu-i cunoastem. (6 ani)

Ce sunt microbii?
Microbii sunt niste viermisori, sta la masea, mananca, se satura si porma iese afara, se aseaza pe trotoar si cand trec oameni le intra lor in gura. (7 ani)
Microbii sunt niste gandacei mici de tot, ei sunt ascunsi pe la aprozar. Ei vede ca ai cumparat cartofi, sare pe cartofi si daca nu-l speli pe cartof, tu mori. (7 ani)
Microbii intra inauntru la om si acolo lasa fel de fel de murdarii, ca ei sunt murdari pe picioare si il imbolnaveste pe om. (7 ani)