Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.


miercuri, 12 mai 2010

Babalâcii și dinastia Băsescu

In urma cu 6 ani daca nu ma insel ma aflat intr-o peregrinare prin orasul umplut de afise radiand ambitii, promisiuni, sperante, emotie. Campanie electorala. Cucuveaua imbatranise, penele-i cadeau smocuri smocuri. Trecuse vremea ei. Oamenii vroiau altceva, chipurile mai democratic. Cu o suvita rebela in vant si privire patrunzatoare, adus de o raza de lumina pe valurile marii (mai lipseste comparatia biblica cu pasitul pe apa ca peisajul sa fie complet), se simtea in aer mirosul unei noi lumi, odata cu dinastia Basescu. Revenind la peregrinarea mea, tin minte si acum afisul imens cu Base' aratand cu degetul spre noi cetatenii si motto-ul "Sa traiti bine!". Raluca, amica mea, brat la brat cu mine tresare. Era prima data cand vedea afisul sau avea oare o clarviziune? Face ochii mari si se uita mai bine. O intreb: "Ce e?", ea imi raspunde linistita: "Nimic. Uita-te la degetul lui, credeam ca ne arata MU...E." Ciudat, nu era degetul mijlociu, era aratatorul.
Trecut-au anii. Afisele s-au rupt, au fost acoperite de altele, panourile s-au umplut de "Spune da!" sau "Spune nu!", au fost batute de vant, ploi si zapada urmand sa fie iar acoperite de culori politice. Au trecut ani. Totul pare la fel. Aceleasi panouri, acelasi ciclu de lipit afise...Ani in care s-a frecat grav menta in parlament si din atata frecare au rasarit ca ciupercile dupa ploaie GEEPane, proprietati marete, buze injectate cu botox si eventual capace de wc presarate cu cristale swarowsky. Hă-hă-hă-uri, paranghelii, delicatese romanesti, turism infloritor, promisiuni...Pe naiba. Am mereu flashbackuri cu afisul de acum 6 ani si degetul mijlociu. Mi-a marcat subconstientul cred. Profetiile s-au indeplinit. Masurile anti-criza au venit sa-i atace pe cei mai vulnerabili, printre care si oameni care au muncit si cotizat o viata intreaga statului pentru a avea o batranete linistita. Visele lor referitor la un trai decent, crescut nepoti, crosetat si mers la pescuit stau acum fata in fata cu afisul de altadata cu Base' si degetul cu pricina.
Oamenii batrani sunt mai intelepti si azi au demonstrat-o. Nu pe toti i-a lovit alzheimer-ul. Sunt constienti si isi apara dreptul, meritul lor. Asta le da o putere inimaginabila. Azi si-au luat protezele din pahar si bastoanele in mana si au pornit la "lupta". Bravo lor!
Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu