Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.


sâmbătă, 5 iunie 2010

Exista viata dupa sesiune?

Intrucat multi dintre voi sunteti deja in sesiune...si, in caz ca nu (ca in cazul meu) veti fi curand, iata o teorie in care sigur va veti regasi pe undeva :).

De-a lungul timpului multi oameni de stiinta si cercetatori si-au pus aceasta intrebare. Studentii de pretutindeni au dat nastere multor teorii conspirationiste. Ce este dincolo? Dincolo de frecatul mentei, de pauzele de cafeluta, de cursurile plictisitoare, de proiectele care nu se mai termina, de prezentele obligatorii si lucrarelele surpriza de la curs fara de care nu se poate intra in examen, de temele de seminar si noptile de weekend in club...? Exista viata dupa sesiune? Ohoo...Exista viata in sesiune? In ce ma voi rencarna dupa ce imi voi savarsi dulcele somn post-examene? Cum va fi dupa ce totul se va sfarsi? Si uite asa ne putem imagina un rai al verii cu soare, mare, nisip si o blonda rece alaturi (sau bruna, cum preferati) si relaxare maxima, un iad al restantelor si al morcovului infipt in fund de genul "ce an o sa fiu la anu' ?", " 'tu-l in gura de labar, nu putea sa-mi dea 5-ul?!?" sau un purgatoriu al joburilor pe timp de vara (speteala, speteala, sudoare, sudoare dar niste banuti frumosi, shpaga ta si un rand in plus in cv) iar pentru asa zisii atei...viata merge inainte..la fel, ce atata filosofie...
Pornind de la aceasta ipoteza...sa va zic un banc (devine un soi de pilda daca il analizam la rece)
Raiul studentesc vs Iadul studentesc

Anul universitar:
Luna 1:
Raiul studentesc: o zi din anul universitar, cursuri, toate bune si frumoase. Seara insa...vine dracu' si bate fiecarui student cate un cui in fund...si pleaca...
Iadul studentesc: Chiul, party-uri in camin, cluburi, gagici, iarba, nebunie. Viata!
Luna 2:
Raiul studentesc: cursuri, toate bune si frumoase. Seara de seara vine dracu' si bate fiecarui student cate un cui in fund...si pleaca...
Iadul studentesc: Chiul, party-uri in camin, cluburi, gagici, iarba, nebunie. Viata!
.
.
.
.
.
.
tot asa pana in sesiune. Aceeasi rutina cu cursuri si cuie in fund in raiul studentesc. Aceleeasi distractie in iadul studentesc. Fara cuie in fund.
Vine sesiunea.
Raiul studentesc: Ultimele repetitii pentru examen, party, caterinca, dracu' n-a mai venit. Chilleanu' !
Iadul studentesc: Muzica la maxim, manele (deh, daca e iad tre' sa aiba chestii naspa)...De-o data bate cineva la usa. Intra dracu' cu o cutie imeeensa de cuie si un ciocan si priveste malefic spre fundurile studentilor:
"Gata distractia copii, a venit sesiunea!"

Morala? Cum va fi viata in sesiune? Depinde de stilul de viata abordat si de faculta. In iadul studentesc se poarta chiul si lejereala tot anul iar in sesiune...da-i cu 300 de pag de invatat pe noapte, multe cafele si abstinenta. In raiul studentesc e frecus tot anul, proiecte, proiecte, prezente, prezente, teme, teme, redbull, cafele, rutina dar seiunea e parfum, e poate cea mai linistita perioada a anului. In fine, exista si nefericiti cum ar fi medicinistii sau politehnistii care isi plang de mila in cercul nr 7 si in timpul anului si in sesiune...Sau...mai exista un purgatoriu studentesc al studentilor la Spiru, Maiorescu, Cantemir, Artifex, Bioterra, Universitatea Ecologica, Romano-Americana, Hyperion (si mai continuati voi ca eu nu mai stiu)-facultati particulare care miauna pe la portile raiului sau ale iadului sperand ca vor fi totusi candva, undeva acreditate.
Cam asa sta treaba. Acum ca v-am si distrat spor la treaba si mult randament va doresc!

2 comentarii:

  1. nu-s de acord cu purgatoriul ....dar asta e doar parerea unui om obisnuit (sau nu)

    RăspundețiȘtergere
  2. In general lumea neaga ideea purgatoriului. Pare un fel de inventie a "clasei de mijloc" neregasindu-se in niciunul/a din cazuri/extreme. Acum daca el exista sau e doar pretentia noastra raman sa decida cei de sus...adica mai marii facultatilor. De aici in colo ma depaseste. Sa nu stricam totusi corola de minuni a invatamantului romanesc!

    RăspundețiȘtergere