Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.


vineri, 27 aprilie 2012

Canal TV pentru caini

Daca ar fi sa facem un sondaj, cred ca mai mult de jumatate dintre romani au un animal de casa, cu precadere caine. E o parere personala, nu ma pot baza pe cifre concrete. Judecand dupa situatia de la mine de pe scara, sunt singura de pe etaj fara caine, la fiecare etaj, din 3 apartamente, de la 2 cu siguranta se vor auzi latraturi cand vin colindatorii/ popa cu busuiocul sau lumina. Si daca nu au caine, multi isi doresc sau declara ca iubesc mai mult latratorii decat mieunatoarele. Cainii au devenit adevarati membrii ai familiei, dresati sau nu, sunt fiinte domestice deosebit de inteligente si aproape "umane" uneori.
Am vazut adesea caini traversand pe culoarea verde a semaforului, pe la trecerea de pietoni si nu altundeva. Fie ca vad color sau nu, cainii comunitari s-au adaptat deosebit de bine la viata urbana. Acum ceva timp, m-a amuzat teribil imaginea unui grup de 3-4 caini ce sedeau si se odihneau sub si in jurul statuii cu lupoaica cu Remus si Romulus de la intrarea pe Lipscani. Si-or fi dat intalnire la statuia cu un seaman de-al lor? Or fi avand impresia ca este un monument dedicat lor? E haios sa incerc sa imi dau seama ce a fost in mintea lor. Cainii de casa au mai nou si "bona" si de mult timp si cimitir, dintre care si binecunoscutul Catelu`.
Umanizarea acestor patrupede a fost marcata si de ideea americanilor de a face un post tv special pt ei. Postul tv a inceput sa difuzeze acum putin timp (vreo luna- maxim doua) si se numeste Dog TV. Providerii de cablu romani inca nu il difuzeaza si pe la noi dar presimt ca va veni si acea zi, cat de curand.
Asa cum si Duck TV (fostul Bebe TV) a fost special creat pentru copii mici iar imaginile au fost adaptate de psihologi special pentru a fi mai bine percepute si intelese de catre prichindeii cu varste de pana in 3 ani (animalute care apar incet incet in cadru, floricele care rasar incet, actiune simpla, fara vorbe, doar muzica simpatica), asa si Dog TV a fost special creat pentru caini, pe intelesul lor, pentru a nu se plictisi cand ii lasa stapanii singuri acasa. Am aruncat un ochi pe youtube. Actiunea e simpla: catei fel de fel jucandu-se si mingi care vin in prim-plan, chestii care lor le atrag atentia usor. Ca si in cazul Duck TV simt cum iq-ul imi scade pe masura ce ma uit, ma plictiseste. Dar e de inteles, nu intru in categoria de public vizat.
Stateam totusi si ma intrebam: oare nu e deja prea mult? O sa ajungem sa avem caini la fel de forever alone si geeks ca si in cazul specimenelor umane.


sursa imagini: 9gag.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu