Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.


duminică, 25 iulie 2010

Berea nu ingrașă! Filmele indiene da!

Sa incepem cu un cantecel vesel (in stilul filmelor indiene :)) )!


Postarea de fata nu are catusi de putin caracter publicitar si nici nu incita tineretul la alcoolizare. Ba mai mult, nici nu se doreste a fi un furt intelectual (sursa). Scopul este de a spulbera macar cel mai "de sezon" mit legat de silueta: "berea ingrasa", "vitaminele ingrasa", "cafeaua face celulita", "anticonceptionalele ingrasa", "sexul slabeste" etc. Berea. Un dusman de temut pentru silueta?

Priviri "in gol", ochi umezi... Cantecel vesel din nou. Zbenguiala in cerc.

BEREA
1 E gustoasa, racoritoare, hranitoare si relativ saraca in calorii. Berea nu contine grasimi si zahar. Singura sursa de calorii a berii este alcoolul, care are 7 calorii/g (fata de grasimi, care au 9 calorii/g).
2 Berea este o bautura naturala, cu aport mare de vitamine si minerale. Contine cantitati importante de magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, biotina si este una dintre cele mai bogate surse de vitamina B.
3 Este o sursa de fibre solubile (rezultate din prelucrarea orzului). Un litru de bere contine aproximativ 20% din cantitatea de fibre recomandata zilnic, iar unele sorturi contin chiar pana la 60%. Acestea ajuta digestia si absorbtia hranei, reducand nivelul de colesterol. Berea nu contine colesterol.
4 Consumul moderat de bere reduce stresul si rata imbolnavirilor de inima."
"O sticla de bere de 500 ml are 225 de Kcalorii, mai putin decat aceeasi cantitate de suc de fructe sau orice bautura racoritoare. Iar in cazul berii fara alcool, aportul caloric este si mai mic (70 Kcalorii/sticla de 1/2 l)."
"Proprietatile nutritive fac din bere una dintre cele mai complete bauturi. Bogata in minerale si vitamine (A, D E, dar mai ales vitaminele din grupa , berea are un continut ridicat de acid folic, o substanta esentiala in metabolismul celular, care contribuie la prevenirea anemiei si diminueaza concentratia homocisteinei (considerata un nou factor de risc cardiovascular).
Continutul moderat de alcool (4-5s) creste asa-numitul colesterol bun si actioneaza ca o bariera impotriva colesterolului rau, reducand riscul de infarct si alte boli ale inimii. La femei, intarzie instalarea menopauzei si a efectelor acesteia - osteoporoza."
"In cantitati moderate, berea nu numai ca nu ingrasa, dar chiar te poate ajuta sa-ti pastrezi silueta.
Este diuretica, faciliteaza eliminarea toxinelor si contine fibre solubile, care iti asigura protectie fata de bolile de colon. "


O mica deviere de la subiect: Ce treaba are berea cu filmele indiene? Niciuna. Era doar un experiment propriu. Oare trebuie sa apelez la stilul filmelor indiene de a mentine publicul atent in lumea blogurilor? Expresii ale fetei foarte sugestive, barbati cu ochii in lacrimi, priviri abatute, dansuri cu coregrafie mirobolanta? Sigur nu dar nu vroiaum sa am o postare prea sobra. Oricum...berea de sine statatoare nu ingrasa. Sedentarismul da. Telenovelele si filmele indiene cu siguranta!

In loc de P.S.: May he poop on my knee?



3 comentarii:

  1. Realitatea este o iluzie cauzata de deficienta de alcool...parerea mea :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Tre' sa-ti cinstesti sursa de inspiratie :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ingrasa berea ci ceea ce se consuma pe langa: alune, chipsuri etc:))

    RăspundețiȘtergere